Nederlandse vertaling   English translation
Home
Nieuwe muziek
Bestellen/Contact
Lead Sheets
Populair/Jazz
Nederlandstalig
Sinterklaas
Folk Europa
Folk Amerika
Folk Overig
Kerstmuziek 1
Kerstmuziek 2
Klassiek
Spiritueel
Blokfluit
Dwarsfluit
Klarinet
Saxofoon
Trompet
Blazers overig
Orgel / Piano /
Keyboard
Mandoline
Viool
Strijkers overig
Mixed ensemble
Over mij
Links
Contrabas

Over mij

Jan Wolters Jan Wolters, geboren en getogen in Zuidland, speelde vanaf jonge leeftijd mandolon-cello in het plaatselijk mandoline orkest "Concordia". Rond zijn 20e jaar leerde hij Contrabas spelen en werd bassist bij "Concordia", daarnaast werkte hij ook als freelance bassist bij bij diverse koren en orkesten in het land.


Hij volgde de opleiding assistent dirgent bij het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten bij de heer C.Noordzij. Van 1991 tot 2006 was hij dirigent van Concordia.

Van 2006 tot 2009 volgde hij de vakopleiding klassieke muziek aan de Schumann Akademie, welke hij afsloot met het muziekvakexamen algemene eisen bij de Stichting Nederlandse Vakdiplomering Muziek (SNVM)

In Juni 2009 slaagde hij voor dit examen in de vakken Solfège A/B, Algemene Muziekleer, Hamonieleer A/B, Analyse A/B en Muziekgeschiedenis.

In de afgelopen 30 jaar heeft hij een groot aantal werken voor mandoline-orkest gearrangeerd en heeft zich de laatste jaren verder ontwikkeld als arrangeur van blaas- en strijkmuziek.

Hij maakt regelmatig in opdracht arrangementen voor verschillendend samengestelde ensembles en orkesten. Dit varieert van kleinere ensembles voor huismuziek tot ensembles voor kerkmuziek, alsmede grotere internationale amateur orkesten.

Hij begon eind 2006 met deze bladmuziek site, waarop naast veel gratis bladmuziek ook een grote verscheidenheid aan bladmuziek voor blazers, strijkers en mandolines, te koop is tegen scherpe prijzen.

notenbalk